Alege o canapea de catifea pentru un decor aparte

De la un sezon la altul, tendintele in materie de design interior se schimba foarte des. Cu toate acestea, exista un aspect care se mentine tot timpul in trend: mobilierul din catifea. Catifeaua este o tesatura care, candva, era accesibila oamenilor cu statut superior, dar astazi poate fi folosita de catre oricine doreste sa introduca in decor elemente din acest material.

Canapea catifea

De la sezon la altul, tendintele in materie de design interior se schimba foarte des. Cu toate acestea, exista un aspect care se mentine tot timpul in trend: mobilierul din catifea. Catifeaua este o tesatura care, candva, era accesibila oamenilor cu statut superior, dar astazi poate fi folosita de catre oricine doreste sa introduca in decor elemente din acest material.

Atunci cand cumperi o canapea noua, optiunea unei canapele din catifea este pe ultimul loc. Te gandesti, probabil, ca este un material pretentios, scump, greu de curatat si care se strica repede. Din fericire, niciunul dintre aceste lucruri nu mai este adevarat acum si poate nici nu au fost, asa ca e timpul sa iti schimbi parerea despre canapeaua din catifea.

De ce sa alegi o canapea din catifea?

Orice spatiu vei alege pentru a plasa canapeaua de catifea, ca e un living, salon sau o receptie, nu vei da gres deoarece va deveni vedeta incaperii.

Canapeaua din catifea poate parea extrem de luxoasa si eleganta, dar este foarte versatila si, indiferent de stilul de design dorit, se va incadra de minune in incapere. In functie de culoarea aleasa canapelei, catifeaua poate face o camera sa arate romantica, moderna sau chiar eclectica.

Canapea catifea verde

Avantajele unei canapele din catifea

Canapeaua din catifea este rezistenta si durabila, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa o schimbi foarte des. Desi ai crede ca o simpla zgarietura ar deteriora materialul, catifeaua este rezistenta la zgarieturi. Totodata, datorita modului in care este tesuta, nu are fire libere care sa se agate.

Catifeaua este rezistenta si la decolorare. Chiar daca se curata de anumite pete sau murdarie, materialul nu isi pierde culoarea atractiva, iar cu timpul, devine mai moale si mai confortabila. Un alt avantaj este aspectul moale, delicat care o face sa fie foarte placuta la atingere si confortabila.

Canapeaua din catifea este practica. Poate servi ca obiect de mobilier si intr-o camera unde au acces copii mici si animale de companie. Pentru mai multe tipuri de utilizare se poate opta pentru o canapea extensibila cu 2 locuri, ce se poate folosi pentru dormit ocazional.

Catifeaua se poate intretine usor. Asta se poate face cu aspiratorul pentru a indeparta murdaria si praful si se periaza in directia teserii fibrelor cel putin o data pe saptamana. Daca versi ceva, foloseste o carpa curata si absorbanta pentru a sterge. Este intotdeauna recomandat sa folosesti un produs de curatare comercial conceput special pentru pe catifea si sa urmezi instructiunile.

Ce culoare poti alege pentru canapea de catifea

Canapea catifea albastra

Daca te gandesti la o culoare potrivita pentru o canapea din catifeaua, atunci trebuie sa tii cont de textura acesteia care confera o stralucire deosebita. Unele culori pot parea mult mai profunde. De exemplu, daca alegi o canapea de catifea verde inchis, aceasta va iesi in evidenta ca piesa de accent. Poti de asemenea sa introduci si alte culori precum albastru inchis, gri sau bej si sa combini culorile astfel incat sa ofere un aspect placut incaperii.

Daca esti in cautarea unui magazin de mobila sau canapele in Targu Mures, la Mobila Sigma gasesti o multime de canapele din care sa alegi pentru orice utilizare sau incapere.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!