5 modalitati prin care poti transforma decorul invechit intr-unul luxuriant

Simti ca e timpul de cateva modificari in ceea ce priveste decorul actual al casei tale si poate o adaptare la timpurile prezente? E bine, poti face acest lucru, imbinand in mod armonios elementele consacrate din locuinta ta, cu cele moderne care se pot pune in valoare reciproc.

Transformare decor

Asa ca, nu e nevoie sa reamenajezi intreaga casa pentru a fi in trend. E vorba de accente care pot sa denota un aer modernist si luxuriant in acelasi timp.

Iata 5 modalitati care vor asigura un plus de rafinament casei tale si, totodata, un aspect contemporan

Vopseste peretii in nuante neutre

Cand vine vorba de schimbari, o idee minunata este sa incepi cu peretii. Acestia vor produce, cu siguranta un impact major, odata cu adaugarea un strat diferit de vopsea. In acest caz este bine sa mizezi pe o culoare pala, neutra - roz prafuit, verde menta sau bej. Astfel, este cu mult mai usor sa experimentezi cu diferite accesorii pe care le poti adauga ulterior. Nuantele neutre indica un stil minimalist, elegant. Daca iti doresti totusi sa experimentezi cu un design mai curajos, alege o nuanta stralucitoare sau un perete accent intr-o culoare intensa.

In cazul in care alegi sa-ti vopsesti de unul singur peretii, fii atent sa respecti intocmai pasii corespunzatori, pentru ca rezultatul final sa nu fie unul dezamagitor. Ai grija sa-i cureti, sa-i slefuiesti, dupa care poti adauga primerul si vopseaua. La Benjamin Moore poti gasi primere de exterior si de interior, de calitate superioara. Acestea au calitati excelente de acoperire, rezista la stropi si aduc un avantaj major privind controlul sanatatii, prin faptul ca contin antimucegai.

Adauga sisteme de iluminat inteligente

E momentul sa renunti la candelabrele tipice si sa adaugi corpuri moderne de iluminat sau sisteme inteligente prin care sa controlezi aceasta functie. Seteaza printr-un simplu buton cand vrei sa se aprinda lumina, in care dintre incaperi si creeaza ambianta ideala alegand nuanta de alb dorita. Locuinta ta va crea astfel o atmosfera romantica, calduroasa sau relaxanta, in functie de dispozitia ta, fiind caracterizata de acest stil contemporan, sofisticat.

Integreaza oglinzi si elemente din sticla

Oglinzile pot fi privite ca fiind elemente de arta, deoarece prin intermediul lor aspectul casei tale va deveni cu mult mai elegant si rafinat. Totodata vor face ca incaperea in care se afla, sa para mult mai spatioasa, iar datorita faptului ca acestea reflecta lumina, nu te vei plange de o casa intunecoasa.

Pe de alta parte, poti separa doua spatii prin intermediul unui perete din sticla sau balustrada din lemn poate fi inlocuita cu una din sticla.

Decoreaza cu piese de arta moderne

Arta contemporana cu siguranta va aduce vibe modernist in casa ta. Tablouri cu portrete de familie, picturi abstracte sau ale unor pictori celebri se vor potrivi perfect in acest nou cadru pe care iti doresti sa-l adopti. Ai nevoie de putina inspiratie pentru a le pozitiona in locurile potrivite si deja casa ta se va conforma trendurilor.

Alege materiale naturale

Odata ce alegi ca piesele de mobilier din locuinta ta sa fie din materiale organice, vei putea fi sigur ca sunt potrivite pentru timpurile actuale. Blaturile din piatra, un perete din caramida sau un dulap din lemn inchis la culoare, toate aceste materiale calitative, integrate corect, vor evidentia nota modernista prezenta in casa ta.

Asadar, din moment ce te hotarasti sa-ti modernizezi locuinta adaugand tonuri luxuriante, vei putea alege dintr-o varietate de idei si elemente contemporane. Important este sa mergi pe linia simplitatii, sa nu exagerezi, sa nu supraincarci, iar astfel vei transmite eleganta si rafinament. Investeste indeajuns in piese decorative de calitate pentru a fi sigur ca decoratiunile si implicit stilul adoptat rezista odata cu trecerea timpului.

Sursa: unsplah.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

PAT LEMN MASIV FAG RAMELY, 120x200 CM

Pret: 1649,00 LEI 1449,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!