Unelte de care ai nevoie pentru un proiect de renovare de succes

Renovarea casei poate fi o treaba anevoioasa si complicata, daca nu depui efortul necesar si nu abordezi cu pasiune proiectul. Cand vrei sa economisesti si sa nu mai apelezi la o echipa de mesteri, ai nevoie de uneltele potrivite, pentru a face din renovare o sarcina placuta.

Scule pentru renovarea casei

Iata de ce unelte ai nevoie pentru un proiect de succes de renovare a casei tale:

Un set de unelte de baza

In primul rand, trebuie sa ai un set de unelte de baza, precum surubelnite, ciocan, bormasina. Gasesti truse de scule aici, la Atomico.ro, pe care le poti folosi in diverse domenii pentru reparatii, de la renovarea locuintei, la reparatii de baza auto. Seturile de unelte sunt potrivite pentru renovarea casei si pentru asamblarea pieselor de mobilier sau reconditionarea celor vechi. Investeste in elemente precum o bormasina cu acumulator, pentru a avea mai multa libertate de miscare, in functie de locul necesar pentru gaurirea materialelor.

Unelte electrice

Uneltele electrice te ajuta sa lucrezi cu materiale tari. Un fierastrau circular de mana iti permite sa tai bucati de lemn si sa faci modificari necesare in mobilierul pe care vrei sa-l instalezi in casa in timpul renovarii. Daca ai pereti din beton in locuinta, nu uita ca vei avea nevoie de un ciocan rotopercutor, deoarece bormasina nu este suficient de puternica pentru acestia. Rotopercutorul te va ajuta si sa spargi pereti daca vrei sa verifici sau sa inlocuiesti instalatiile.

Scule si unelte pentru vopsit

Daca planuiesti sa schimbi culorile peretilor sau sa aplici tapet pe suprafata acestora, vei avea nevoie de unelte si scule specifice acestor activitati. Trafaletul care poate ajunge la inaltimi cat mai mari este potrivit pentru aplicarea vopselei pe suprafete mari, iar pentru detalii si colturi vei avea nevoie de pensule de diverse dimensiuni. Vopseaua pe care o aplici trebuie sa fie potrivita pentru nevoile tale. De exemplu, intr-un proiect de renovare este recomandat sa anticipezi posibile probleme, precum dezvoltarea mucegaiului, si sa alegi vopsele potrivite care le combat.

In cazul in care vrei sa instalezi tapet pe peretii din casa, foloseste o pasta de lipit recomandata de producatori sau comercianti si unelte necesare pentru a-l monta corect.

Unelte pentru instalatiile electrice

Daca te ocupi si de verificarea, repararea sau inlocuirea instalatiilor electrice, trebuie sa fii foarte atent la uneltele folosite. Vei avea nevoie de surubelnite, clesti, foarfece speciale, dar si un creion de masurare a tensiunii. De asemenea, este recomandat sa ai la indemana banda izolatoare. De lucrarile la instalatia electrica ar trebui sa se ocupe specialistii, asa ca apeleaza la acestia daca nu ai expertiza necesara in domeniu.

Unelte si accesorii utile pentru orice proiect

Exista cateva unelte si accesorii care trebuie sa existe in casa ta, deoarece poti avea nevoie de acestea chiar si atunci cand nu planuiesti o lucrare specifica. O scara este necesara pentru a putea face reparatii la inaltime sau chiar sa instalezi un tablou pe perete. De asemenea, nivela te ajuta la proiecte de baza sau la unele mai complexe, precum schimbarea faiantei.

In concluzie, uneltele si sculele sunt indispensabile intr-un proiect de succes si te ajuta sa faci totul rapid, eficient si la nivel profesionist. Include cateva unelte si scule de care nu te poti lipsi la orice activitate din casa si bucura-te de proiectele DIY de care te ocupi.

sursa foto: pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

TABLOU CANVAS WILD POPPIES, 50x100 CM

Pret: 108,29 LEI 77,43 LEI

Casa si gradina - oferte

FANTANA DECORATIVA POARTA - 7 TREPTE

Pret: 583,10 LEI 490,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!