How to: trenduri de vara in design interior care energizeaza spatiul

Fiecare sezon propune modificari in interioarele noastre - iarna abuzam de decoratiunile rosii, iar toamna auriul devine culoarea noastra preferata. Vara lui 2021 abunda in trenduri care stau sub un singur semn: prospetime. Arhitectii Octav Roman si Natalia Berezovskaia ne vorbesc despre tendintele verii in amenajari interioare si cum le putem aplica in casele noastre.

Arhitectii Octav Roman si Natalia Berezovskaia

Alb luminos si accente de culoare

Albul devine culoarea favorita a verii si il tratam altfel - de la nuanta care merge cu "orice", albul devine o culoare extravaganta, efervescenta, care straluceste de una singura si, in loc sa il asortam cu o culoare puternica, il putem domoli cu gri sau bej. In sezonul cald este ideal sa invitam cat mai multa lumina naturala in casele noastre, iar albul favorizeaza acest lucru.

Cand vine vorba despre accentele de culoare, favoritele verii sunt galben lamaie, verde menta si albastru - culorile care imprastie sentimentul de vacanta devin preferatele noastre indiferent de camera in care le aplicam.

Pentru amenajarea unor bucatarii moderne mici putem opta pentru scaune, draperii sau chiar usi colorate, care sa readuca la viata intregul spatiu; acelasi lucru e valabil si pentru living sau dormitor, unde putem amplasa o pata de culoare prin canapele, asternuturi sau chiar printr-un perete accent.

Organic si natural

Intoarcerea catre materialele organice se simte mai mult ca oricand in aceasta vara: inul, bumbacul si panza topita devin materialele favorite pentru accesorii. Asternuturile din pat, draperiile, perdelele sau fetele de perna din acest materiale reimprospateaza intreaga camera, oferindu-i un aer breezy, parca rapit de pe plaja noastra preferata.

Apetenta pentru natural este mai vizibila ca niciodata - dupa o perioada in care accesul la exterior ne-a fost limitat, astazi profitam cat de mult putem de natura, aducand-o inauntru prin fitodesign (plante verzi si flori). Daca stam la curte, este momentul perfect sa cautam idei de amenajare gradina pentru ca terasa devine parte integranta a designului din interior si conteaza mai mult ca niciodata; banchetele din peleti, leaganele si fotoliile din ratan dau tonul gradinilor noastre in aceasta vara.

Printul verii: motivele florale simpliste

Culori energizante, mixul de imprimeuri si abundenta in motive florale: asa arata livingul verii 2021. Motivele florale cat mai simpliste, imperfecte, cat mai realiste transforma orice incapere intr-un vibranta, luminoasa, diafana si jucausa - un imprimeu floral isi poate gasi locul in casa ta nu doar intr-un tapet.

Fiind un print mult mai accesibil decat ai crede, si o ilustratie florala de mari dimensiuni inramata pe perete va schimba intregul aspect al camerei; fetele de perna sau de masa cu motiv floral sunt alegeri aparent banale, dar care transforma camera intr-una pregatita pentru vara. Mai vesela, mai energizanta. Si asa devii si tu.

Mai mult ca niciodata, vara lui 2021 este marcata de culoare si de o inclinare catre jucaus, jovial - iesim din tipare. Scade apetenta pentru decorul neutru si creste dorinta de a avea o amenajare care sa ne re-aduca la viata, care sa ne creasca pofta de a zambi - o amenajare vesela ne bucura. Si de asta avem nevoie in fiecare sezon, nu doar vara. Psihologia culorilor devine mai importanta ca niciodata, pentru ca ne ajuta sa fim bine cu noi insine, cu lumea, cu ceilalti.

"Culorile ne influenteaza emotiile, iar emotiile ne afecteaza deciziile. Cromatica ne influenteaza pe toate palierele vietii, inclusiv in ce priveste odihna si reincarcarea bateriilor, chiar daca nu constientizam mereu asta. De fiecare daca cand avem nevoie de linistire, privim pe fereastra pentru cateva momente si ne calmam - de ce? Verdele pe care il vedem ne energizeaza, ne ajuta sa ne focusam, ne ofera boost-ul de care avem nevoie. In casele noastre, culorile dau tonul. Ne starnesc sau ne inhiba apetitul, ne sporesc productivitatea, iar in cazul dormitorului, culorile influenteaza felul in care ne odihnim si calitatea pe care o are somnul nostru." - Natalia Berezovskaia, arhitect Creativ Interior.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

STICKER DECORATIV LIVE LAUGH LOVE

Pret: 189,00 LEI 85,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!