Strategia perfecta pentru a oferi un strop de stralucire unei camere monotone

In functie de stilul in care alegi sa iti decorezi locuinta, peretii albi, fara tablouri sau alte accesorii, pot fi pe gustul tau. Insa, daca iti doresti ceva mai mult, ceva care sa iasa din tipare, vei afla ca solutia este una simpla. Rezolvarea este o activitate pe care o poti intreprinde intr-o dupa-amiaza si nu te va costa deloc mult.

Decorare camera monotone

Citeste in continuare pentru a vedea cum poti scoate monotonia afara din casa ta!

Solutia este peretele de accent. A devenit un trend in adevaratul sens al cuvantului in ultimii ani, fapt care se datoreaza usurintei cu care reuseste sa ofere un plus de culoare unei camere monotone.

Cele mai folosite metode pentru a obtine accentul:

  • cu ajutorul culorii (prin vopsire), alegerea culorii trebuie facuta, insa, cu mare atentie
  • cu ajutorul texturilor (aplicarea de tapet), metoda preferata de multi, deoarece exista pe piata o multitudine de variante dintre care pot alege - de la peisaje, la ilustratii fantastice sau modele geometrice
  • Decorare camera monotone
  • cu ajutorul unei oglinzi (sau chiar a mai multora)

Cea din urma metoda te ajuta si sa creezi o anumita iluzie optica si va "oferi" spatiului dimensiuni mai mari. Pe langa acest aspect, camera va fi si mult mai luminoasa, pentru ca oglinda reflecta lumina care patrunde pe geam. Cu ajutorul ei poti sa aduci (in sfarsit!), lumina in coltul din living care e vesnic intunecat.

Pentru a obtine acest efect, plaseaza oglinda langa un geam sau vizavi de el. Cu cat oglinda are o suprafata mai mare, cu atat cantitatea de lumina pe care o va reflecta va fi, la randul ei, mai mare.

Daca alegi o oglinda cu o forma deosebita sau cu o rama lucrata elegant, oglinda devine un obiect decorativ. Iti poti lasa creativitatea sa decida intre a alege multe oglinzi de forme diferite si a crea un mozaic sau alegi direct o oglinda mare (poate fi chiar cat tot peretele). O strategie folosita adesea este centrarea unei oglinzi mari si impunatoare pe perete si plasarea in jurul ei a multor oglinzi mai mici, cu rame de culori diferite.

Decorare camera monotone

Daca ai ales o oglinda cu o rama deosebita, cu siguranta iti vei dori ca acest detaliu sa fie cat mai accentuat pentru a putea fi admirat. In functie de atmosfera pe care ti-o doresti in camera si restul obiectelor decorative, poti alege benzi led cu lumina calda, rece sau alte variatii de culori mai jucause, cu care vei inconjura spatele ramei oglinzii. Iluminatul inteligent te ajuta sa scoti mai mult in evidenta diverse elemente ale designului interior.

Nu exista o regula care sa iti spuna ca oglinzile pot fi folosite doar pentru rolul lor practic. Din ce in ce mai multe persoane si-au dat seama de acest lucru. S-au folosit, astfel, de frumusetea oglinzilor pentru a crea spatii estetice si pentru a accentua un perete dintr-o camera care nu avea inainte vreun farmec.

Asadar, daca iti doresti sa obtii o atmosfera noua intr-o camera din locuinta, peretele de accent este cea mai buna alegere. Fie ca optezi pentru tapet, vopsire sau oglinzi, vei fi impresionat de rezultat si de schimbarea pe care o poate aduce un singur perete!

Sursa foto: shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!