Newsletter  

Mobila

Decoratiuni

Stilul Casual

Sunteti o familie tanara si doriti sa va intemeiati propiul camin? Alegeti stilul casual !
Cuvantul "casual" inseamna "lipsit de griji". Acesta este sentimentul dupa care tanjim majoritatea dintre noi cand ajungem acasa dupa o zi de lucru plina de stres.
O amenajare interioara casual este cea mai buna optiune pentru o familie cu membrii ce lucreaza in stil corporatist. Acest stil va permite sa fiti si creativi, chiar colectionari de obiecte cu valoare artistica ori sentimentala.
In plus, stilul casual este usor de intretinut.

Amenajare stil caual
Pentru un plus de personalitate stilul casual se combina foarte bine cu stilul rustic, cu cel cottage englezesc, cu shabby chique, precum si cu tendintele contemporane in materie de mobilier pentru locuintele urbane.
Acest stil poate fi usor confundat cu cel eclectic. Insa, daca urmati sfaturile noastre nu va fi greu sa obtineti ceea ce doriti. Scopul acestui stil de amenajare este de a conferi caminului dumneavoastra o atmosfera de confort si relaxare, fara a decadea in kitch sau fara a risca un look invechit.

Elemente definitorii pentru stilul casual

Spatilul central al caminului casual este livingul prelungit eventual de o terasa, unde se aduna familia si prietenii.
Mobilierul casual este moale si confortabil. Piesele tapitate sunt supradimensionate, joase si acoperite cu cuverturi sau huse. Fotoliile vor avea un ottoman pentru odihna picioarelor, taburetii si canapelele vor fi la indemana tuturor. Cuiere, lazi de zestre, cufere sau sifoniere sunt piese nelipsite din atmosfera casual. Ele ofera posibilitatea locatarilor sa scape rapid de hainele de la serviciu.

Gama de culori casual este compusa din nuante neutre (griuri, crem) sau pasteluri. Nu se exclud insa culori precum bleumarin, caramiziu, oliv, cognac, etc.

Materialele pentru perdele, tapiterii sau perne sunt texturate, mate si cu imprimeuri. Domina inul, bumbacul si lana, pentru a conferi spatiului o atmosfera de natural si durabil. Draperiile grele sunt inlocuite cu storurile sau jaluzelele de interior ce asigura un control mai bun al luminozitatii.

Imprimeurile pot apropia stilul casual de unul din stilurile deja amintite. Astfel, carourile in culori bine definite sunt specifice stilului englezesc cottage, pe cand imprimeurile florale pastelate caracterizeaza stilul shabby chique.
Accentele de design casual sunt date de nasturii imbracati, panglicile sau sfoara colorata. Feriti-va insa de abundenta imprimeurilor suprapuse, nu exagerati cu accentele! Daca folositi covoare mizati pe textura, nu pe combinatii sau contraste de culori.

Corpurile de iluminat sunt realizate din combinatii inedite de materiale: fier, otel si sticla. Decoratiunile casual sunt din fier forjat, ratan sau portelan de anticariat.

Stilul casual pe scurt


  • Potrivit familiilor cu profesii solicitante - usor de intretinut, confortabil si primitor;

  • Canapele si fotolii supradimensionate din materiale texturate si colori neutre sau pastelate; alte piese de mobilier specifice sunt cuferele, sifonierele, cuierele;

  • Imprimeurile sunt obligatorii pentru cuverturi, perne si tapiterii;

  • Finisaje in lemn natural, materiale naturale - in, bumbac, lana - fier forjat, portelan;

  • Storurile si jaluzelele inlocuiesc draperiile si perdelele; Ca si elemente de accent se folosesc franjuri, nasturi sau panglici.

Recomandari mobila si decoratiuni in Stilul Casual