Newsletter  

Mobila

Decoratiuni

Stilul Eclectic

Sunteti o persoana plina de viata dar nehotarata? Doriti sa fiti intr-adevar unic? Atunci stilul eclectic este solutia pentru orice nesiguranta stilistica.
Stilul eclectic reprezinta un amestec de decoratiuni si mobilier din zone si epoci diferite, combinate dupa bunul plac al proprietarului. Stilul eclectic nu se supune unor reguli, el reflecta personalitatea unica a celor care opteaza pentru acest stil.

Elemente definitorii pentru stilul eclectic
Amenajare stil eclectic
Deoarece aveti nevoie de un punct de pornire ca sa obtineti o amenajare in stil eclectic echilibrata si care induce buna dispozitie, intocmiti un portofoliu de imagini dupa criteriile: Asa DA! - Asa NU!
Stabiliti inainte de orice achizitie elementele ce nu trebuie sa lipseasca si cele pe care doriti sa le evitati.
Instrumentele decoratorului - culoarea, imprimeuri, texturi si compozitia - nu pot fi ignorate nici macar in cazul stilului eclectic.
Mobilierul dintr-un spatiu amenajat in stil eclectic este o combinatie bine gandita de piese de mobilier asemanatoare, dar nu din acelasi set. Daca ati mostenit din familie un fotoliu elegant, el poate fi imbinat cu o canapea in stil contemporan cu linii minimaliste. In acelasi spirit eclectic poti sa iti permiti in spatii foarte generoase sa asezi in jurul unei mese scaune din diverse trenduri si stiluri istorice.

Nu uita!!! O decoratiune sau piesa de mobilier din materiale ieftine, si care nu reprezinta nici un stil vor lasa impresia de chinezarii si turcisme ieftine! Acestea se numesc kitch! Contrastele cromatice nerafinate pot deveni si ele kitch! Evita sa faci din caminul tau o vitrina de mall din prejma Craciunului!
In locuintele noastre se intampla adesea sa descompletam seturile de mobile. E bine sa ai initiativa, dar cand amesteci trebuie sa stii carui stil ii apatine fiecare decoratiune sau piesa de mobiler.

Stilul eclectic este stilul personalitatilor puternice, fara retineri in a-si manifesta veleitatile estetice.

Combinatii inedite de materiale si stiluri diferite pentru o amenajare in stil eclectic


  • Intr-un spatiu modern si generos merge bine o canapea minimalista din stofa neteda, in culoare neutra cu un fotoliu dama tapitat in culori vii, o masuta de cafea in forma de cufar dintr-o esenta de lemn inchisa la culoare. Pe anumiti pereti atarnati tablouri in ulei iar pe altii fotografii prezentate in sticla cu elemente metalice. La ferestre folositi doar draperii cu imprimeuri texturate, de preferinta in ton cu tapiteria piesei de sezut. Atentie la cromatica!

  • Un spatiu clasic cu decoratiuni arhitectonice pe tavane si pereti, cu usi laborios lucrate va obliga sa introduceti piese de design autentic, cum ar fi cel cubist sau art deco. Daca nu va permiteti piese originale inspirati-va din creatiile unor designeri precum Philippe Stark sau a marilor case de design precum Roberto Cavalli.

  • Intr-o locuinta de bloc optati pentru stilul modern minimalist combinat cu decoratiuni specifice stilului gotic ori unui alt stil istoric dintre secolele 10 si 19. Nu combinati mai mult de doua stiluri ca sa nu incarcati spatiul. Jucati-va cu texturile, materialele si culorile. Puneti in valoare obiectele colectionate din calatoriile dumneavoastra prin lume. Combinati suprafetele semifinisate cu cele lustruite, matasea cu pielea, etc.

Recomandari mobila si decoratiuni in Stilul Eclectic