Newsletter  

Mobila

Decoratiuni

Stilul Modern

Doriti sa dati un aer nou locuintei amenajata in stilul anilor '70-'80 dar sunteti confuji in privinta alegerii mobilei si decoratiunilor potrivite pentru o amenajare in stil modern?
Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa obtineti rezultate optime cu o investitie financiara minima!
Cand amenajati un spatiu in stil modern, aplicati urmatorul principiu: creati ordine si functionalitate! Acestea va vor oferi confort, iar confortul va va induce o stare de bine si relaxare.

Elemente definitorii pentru stilul modern
Mobila moderna
Ambientul modern se caracterizeaza prin flexibilitate, functionalitate, suplete, confortabilitate si o intretinere usoara.
Spatiul modern este deschis si fluid. De aceea un camin in stil modern minimalist nu are o incapere bine definita in care se desfasoara viata. Totul este vizibil.
Designul modern promoveaza o eleganta luminoasa, deschisa, minimalista.

Mobilierul modern este definit prin linii simple, asimetrice, forme geometrice clare, suprafete netede si compacte, neornamentate cu sculpturi.
Intr-o amenajare moderna nu poate lipsi mobilierul modular, deoarece acesta este multifunctional si adaptabil oricarui spatiu. Masutele multifunctionale se gasesc fie langa patul din dormitor fie in living in zona canapelelor. Folositi o piesa modulara ca si canapea, masuta de cafea sau suport pentru aparatura multimedia.
Mobila in stil modern
Tineti cont de utilizarea ergonomica a spatiului! Nu aglomerati mijlocul incaperilor si nu incarcati spatiul cu tot felul de obiecte marunte.
Piesa centrala de mobilier in living este adesea canapeaua tapitata cu material textil sau piele in culori neutre.

Materialele utilizate cu preponderenta sunt metalul, sticla si lemnul. Esentele de lemn preferate sunt mesteacanul, fagul si pinul, iar dintre metale predomina otelul inoxidabil, cromul si nichelul.
Sticla si plasticul sunt de asemenea materiale specifice pieselor de mobilier modern.
Placarile cu piatra fasonata foarte fin sunt componente spectaculoase ale stilului minimalist.
Mobila stil modern
Ferestrele in stil modern fac legatura cu universul exterior si sunt decorate sobru cu materiale precum inul mat si matasea lucioasa. Evitati monotonia prin alternarea texturilor! Renuntati la imprimeurile florale, consecventa liniilor simple va v-a rasplati prin starea de liniste si armonie imprimata caminului dumneavoastra.

Peretii unui spatiu amenajat in stil modern sunt de obicei in alb sau in pasteluri, cu mobilier din aceeasi schema cromatica de ton in ton.
Accentele de culoare se introduc in ambientul modern fie prin zugravirea sau decorarea in culori bine definite a unui perete de accent. Obiectele de decor modern au suprafetele fine si sunt adesea incadrate de elemente metalice.
Accesoriile care atrag atentia sunt pernele decorative, zona covorului si obiecte de arta indraznete.

Stilul modern pe scurt


  • Ordine si liniaritate.

  • Mobiler format din corpuri modulare, multifunctionale, incastrabile.

  • Piesa centrala in living este canapeaua eleganta si confortabila.

  • Materialele utilizate sunt lemnul, pielea, metalul cromat sau satinat, sticla si plasticul. Suprafetele sunt netede, lucioase. Textilele au texturi diferite, preferate sunt inul, bumbacul, matasea.

  • Cromatica ton in ton.

  • Decoratiunile dau accente de culoare; Spatiul minimalist pune foarte bine in valoare operele de arta.

Recomandari mobila si decoratiuni in Stilul Modern