4 sfaturi utile pentru amenajarea camerei de zi

Camera de zi este unul dintre cele mai importante spatii din locuinta noastra, fiind locul unde petrecem timp alaturi de familie si prieteni si ne relaxam dupa o zi lunga de munca. Prin urmare, amenajarea acestei incaperi trebuie sa fie una placuta si functionala.

Amenajarea camerei de zi

Iata patru sfaturi utile care te vor ajuta sa obtii rezultate excelente

1. Stabileste un concept si o paleta de culori

Inainte de a te apuca de amenajat, este important sa ai un concept sau un stil in minte. Alege un design care se potriveste personalitatii tale si care creeaza o atmosfera pe care doresti sa o transmiti. De exemplu, poti opta pentru un aspect modern si minimalist, rustic si cald, sau chiar unul eclectic si plin de culoare. In acelasi timp, alege o paleta de culori potrivita pentru spatiu, incercand sa pastrezi armonia si echilibrul vizual.

2. Optimizeaza functionalitatea

Camera de zi trebuie sa fie atat frumoasa, cat si functionala. Ia in considerare modul in care iti petreci timpul in aceasta incapere si configureaza mobilierul in consecinta. Asigura-te ca exista suficient spatiu pentru a te misca confortabil si ca mobilierul permite un acces usor la diferite zone ale camerei. Daca spatiul iti permite, poti avea o zona de dining in camera de zi, unde tu si familia ta puteti lua masa. Pentru asta, va trebui sa te orientezi sa cumperi o masa suficient de mare, dar care sa permita in continuare circulatia in voie prin incapere. Nu uita sa achizitionezi si scaunele pentru dining, pe care le poti gasi pe homelux.ro si poti alege dintr-o varietate de modele exact ce se potriveste cu design-ul livingului tau. De asemenea, gandeste-te la depozitarea inteligenta a obiectelor, pentru a evita aglomeratia si a mentine ordinea in camera.

3. Alegerea canapelei

O piesa de mobilier esentiala in living este canapeaua. Ai grija sa alegi o canapea confortabila, nu prea pretentioasa, pentru a avea o durata de viata cat mai lunga. In special daca ai copii mici sau animale de companie, nu alege o canapea dintr-un material prea sofisticat, pentru a evita eventualele accidente si pete care nu se mai pot scoate. In functie de spatiul de care dispune livingul, vei alege si dimensiunea canapelei. O buna varianta este sa achizitionezi o canapea extensibila, utila in mai multe situatii. Daca nu stii cum sa alegi canapeaua extensibila de calitate intra pe homelux.ro pentru mai multe sfaturi utile. Vei vedea cat de bine se vor simti membrii familiei tale, dar si oaspetii pe o canapea confortabila.

4. Adauga accente personale si decoratiuni

O camera de zi plina de personalitate este cu adevarat speciala. Adauga accente personale prin fotografii de familie, tablouri preferate sau obiecte decorative care te definesc. Plantele de interior pot aduce un plus de prospetime si vitalitate in spatiu. De asemenea, nu ezita sa utilizezi perne, paturi sau covoare pentru a adauga textura si caldura camerei.

In concluzie, amenajarea camerei de zi poate fi o experienta placuta si creativa. Cu putina planificare si atentie la detalii, poti transforma acest spatiu intr-un loc primitor si armonios, unde vei petrece momente memorabile alaturi de cei dragi.

Sursa foto: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

FANTANA DECORATIVA POARTA - 7 TREPTE

Pret: 583,10 LEI 490,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!