Tu stii ce obiecte ii sunt cel mai de folos unui Patiser Chef? Descopera acum!

Daca te-ai intrebat vreodata care sunt ustensilele din bucataria unui Patiser Chef, care il ajuta in a realiza cele mai bune deserturi, in acest articol vei regasi cinci dintre cele mai importante.

Ustensile din bucataria unui Patiser Chef

Ai zice ca este usor sa faci un desert. Amesteci doua oua, putina faina, praf de copt, o esenta de vanilie si gata prajitura! Pe cand, in realitate, lucrurile nu stau chiar asa. Ai nevoie ca in bucataria ta sa se regaseasca un set de instrumente care sa isi usureze munca, in primul rand, dar care sa iti ofere si un rezultat final de exceptie.

5 obiecte care iti vor face viata usoara in bucatarie:

1. Stand mixerul iti va salva timp

Un stand mixer poate fi exact ce ai nevoie in bucatarie, daca vrei sa te bucuri de o bezea delicioasa sau o crema fina, facuta in doar cativa pasi simpli. Aparatul este folosit de Chef pentru ca are o mare putere de mixare si, in plus, il salveaza de la durerile musculare, pe care le-ar fi avut daca ar fi folosit telul clasic.

2. Cantareste cu precizie fiecare ingredient

Cantarul este nelipsit din spatiul de lucru al oricarui bucatar. Ca sa iti iasa o prajitura gustoasa, cantitatile trebuie sa fie exacte. Astfel, avand o asemenea ustensila, nu va mai trebui sa iti bati capul ca sa vezi cum masori ingredientele in bucatarie, fara cantar, asa cum erau trecute in caietele vechi de retete - "2 cani de faina si o lingura plina cu unt".

3. Posurile sunt cele mai bune la decorarea deserturilor

Ce ar fi cremele delicioase fara un pos potrivit? Un Patiser Chef foloseste intr-o singura zi foarte multe posuri, de aceea este recomandat, daca vei folosi si tu multe, sa le eviti pe cele din material textil si sa cumperi unele de unica folosita. Acestea se gasesc in mai multe dimensiuni si sunt mult mai ok din punct de vedere igienic.

Ustensile din bucataria unui Patiser Chef

4. Cuptorul electric ajuta prajiturile sa se coaca uniform

Cuptorul incorporabil este sfant pentru patiseri. Daca ai inca un cuptor pe gaze si simti ca prajiturile nu ies asa cum ti-ai dori, alege cat mai repede un cuptor electric, incorporabil. Nu vei mai avea grija ca se ard sau ca nu se coc suficient. La Ideall.ro gasesti o multime de modele, astfel incat cel putin unul singur va bifa toate criteriile tale de cumparare. Pentru a te convinge, vezi aici gama de cuptoare incorporabile din portofoliul lor. Un mare avantaj al cuptoarelor de acest tip este faptul ca ai in dreptul ochilor tot ceea ce urmeaza sa se coaca si poti supraveghea cu atentie preparatele.

5. Planse din silicon pentru orice ocazie

Un patiser adevarat stie ca o plansa din silicon este numai buna de avut la indemana indiferent de activitatea pe care o desfasoara in bucatarie. Chit ca faci bomboane de ciocolata, macarons sau ai nevoie de un spatiu pentru a framanta o coca pentru un cozonac, o plansa de silicon este tot ce ai nevoie pentru a lucra curat si fara incidente pe blatul de lucru.

In concluzie, cele mai exceptionale deserturi sunt de fapt o combinatie intre retete bune, mult talent si ajutoare importante in bucatarie. Electrocasnicele si anumite ustensile sunt aproape indispensabile pentru ca dulciurile sa iasa asa cum iti doresti. Acum ca stii care sunt cele mai importante obiecte pe care le foloseste un patiser, tu ce mai trebuie sa iti pui pe lista de cumparaturi?

Sursa foto: Unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!