Fermitatea saltelei: Cum o alegi pe cea potrivita?

Exista multe aspecte de care sa tii cont in alegerea saltelei potrivite, care sa iti ofere confortul dorit pe durata somnului, iar fermitatea acesteia se numara printre ele.

Alegere ferimitate saltea

Fiecare saltea are un anumit nivel de fermitate, in functie de straturile continute si densitatea acestora. Prin urmare, atunci cand cumperi saltele, ai de ales modele cu o fermitate moale, medie, medie spre ferma sau foarte ferma.

Alegerea fermitatii in functie de pozitia de dormit

Pozitia preferata de dormit influenteaza nivelul de fermitate potrivit pentru tine. Ca atare, persoanele care dorm pe o parte pot alege saltele pat cu fermitate medie.

Daca obisnuiesti sa dormi pe burta, alege o saltea ferma sau foarte ferma. In cazul in care dormi pe spate, ai nevoie de o saltea medie spre ferma.

Pentru cupluri sunt recomandate saltelele medii spre ferme, care sa contina spuma high resilience. O astfel de saltea este mai potrivita, deoarece impiedica propagarea miscarii, atunci cand unul dintre parteneri se misca in timpul somnului.

Alegerea fermitatii in functie de greutatea corporala

Un alt criteriu de care sa tii cont cand alegi salteaua potrivita este greutatea corporala. Daca persoanele subponderale se simt confortabil pe o saltea moale, cele ponderale prefera un model cu o fermitate medie.

De altfel, saltelele medii se numara printre cele mai indragite modele, intrucat ofera o sustinere adecvata coloanei vertebrale. In cazul unei greutati corporale mai mari, cele mai potrivite sunt saltelele tari.

De ce sa acorzi atentie fermitatii saltelelor?

Aspecte precum greutatea corporala, pozitia de dormit sau existenta unor probleme medicale indica care este nivelul de suport de care corpul tau are nevoie pe durata somnului. Atunci cand dormi pe o saltea care este prea ferma, iti fortezi corpul sa mentina o pozitie nenaturala.

Lipsa unei alinieri corespunzatoare a coloanei vertebrale va duce la dureri de spate si rigiditate, pe care le vei resimti dimineata. In cazul in care preferi sa dormi pe burta, alegerea unei saltele prea moi va curba coloana, tensionand spatele.

Persoanele cu probleme ale aparatului locomotor vor avea nevoie de o saltea mai ferma sau cu mai multe zone de confort. Acestea din urma asigura un suport personalizat pentru gat, umeri, zona lombara, solduri sau picioare.

De asemenea, ele pot alege saltele ortopedice, concepute special pentru a reduce zonele de presiune ale spatelui si a ameliora durerile lombare. Modelele ortopedice sunt perfecte pentru persoanele cu probleme ale spatelui, dar pot fi utilizate de toti cei care doresc un somn odihnitor.

O saltea mai ferma nu este intotdeauna potrivita

Desi exista convingerea ca o saltea mai ferma ofera coloanei vertebrale sustinerea de care are nevoie, nu este intotdeauna adevarat. Fara sa iei in considerare greutatea, inaltimea sau pozitia de dormit, risti sa alegi o saltea nepotrivita, care nu iti va oferi suportul si confortul de care ai nevoie. Aceasta regula se aplica si atunci cand cumperi toppere saltea.

Din fericire, exista o gama variata de saltele pe piata, cu niveluri diferite de fermitate, create din spuma cu memorie, latex natural sau sintetic, spuma poliuretanica sau arcuri, ce acopera toate preferintele si nevoile de somn.

Sursa:

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!