Canapeaua ideala pentru familii cu copii: ce trebuie sa stii inainte de a cumpara

Sa traiesti cu copii este o bucurie, dar si o provocare. Pe de o parte, rasetele lor umplu casa de veselie, pe de alta parte, intalnim cu siguranta dificultati. Una dintre acestea poate fi cand vine vorba de mobilier. Canapeaua, punctul central al oricarui living, poate fi un teren de joaca, un loc de dormit sau chiar o tabla de desen pentru cei mici. Prin urmare, cand alegi o canapea pentru o familie cu copii, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte.

Canapea famile copii

Durabilitatea si rezistenta canapelei

Primul lucru pe care il vei dori de la o canapea, atunci cand ai copii, este rezistenta. Nu numai ca vei avea nevoie de o canapea care sa reziste la miscarile energice ale celor mici, dar vei dori, de asemenea, o canapea care sa fie rezistenta la pete.

Microfibra este adesea o alegere foarte buna pentru familiile cu copii, deoarece este un material rezistent, care nu se deterioreaza usor si care nu permite lichidelor sa patrunda in tesatura, transformand un accident minor intr-o problema majora. Pe de alta parte, daca esti un fan al aspectului luxos, poti opta pentru piele. Pielea este de asemenea un material rezistent, care se curata cu usurinta.

Este important sa te gandesti la longevitatea canapelei atunci cand faci aceasta achizitie. Tine cont de faptul ca o canapea de calitate ar trebui sa iti serveasca familia pentru un numar de ani, deci alege inteligent.

Canapea extensibila

Comfortul si spatiul

Durabilitatea este esentiala, dar confortul nu trebuie subestimat. O canapea ar trebui sa fie suficient de confortabila pentru a te putea bucura de o seara linistita in fata televizorului, dar si suficient de spatioasa pentru a permite intregii familii sa se adune si sa se bucure de timpul petrecut impreuna.

Pentru familiile cu copii, o canapea extensibila poate fi o solutie foarte buna. Ea poate servi atat ca un loc de joaca in timpul zilei, cat si ca un pat pentru oaspeti sau pentru acele nopti in care copiii doresc sa doarma in sufragerie. Plus ca, o canapea extensibila iti ofera si avantajul economiei de spatiu, care este foarte important mai ales daca locuiesti intr-un apartament mic.

Aspectul

Ei bine, chiar daca functionalitatea si durabilitatea sunt esentiale, nu trebuie sa neglijam nici aspectul canapelei. O canapea este o piesa centrala in orice living, deci ar trebui sa se potriveasca cu restul decorului si sa aduca un plus de stil si personalitate camerei.

Tine cont de faptul ca, atunci cand ai copii, este bine sa eviti culorile deschise, care arata imediat orice mica pata. In schimb, opteaza pentru culori mai inchise sau pentru modele cu imprimeuri, care pot ascunde mai usor mici accidente. In plus, poti alege huse lavabile pentru canapea, care sa te ajute sa pastrezi canapeaua in stare buna pentru mai mult timp.

Alegerea canapelei perfecte pentru o familie cu copii poate fi o sarcina dificila, dar cu siguranta nu imposibila. Cheia este sa iei in considerare atat nevoile tale, cat si ale copiilor, si sa gasesti un echilibru intre functionalitate, durabilitate si stil. Si nu uita, canapeaua perfecta este cea care iti face pe tine si familia ta sa va simtiti cel mai confortabil si fericiti.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

VITRINA CLASIVA KENT EWIT, CASTAN

Pret: 2358,00 LEI 1744,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!