Cum renovezi un apartament vechi: de ce sa tii cont cand il transformi la cheie

De cele mai multe ori, apartamentul mult visat nu arata asa cum ti-ai dori. Daca insa el se afla situat in zona dorita, cu privelistea potrivita, dar are ceva ani vechime, poti schimba total felul in care se prezinta. Este dificil ca un apartament sa intruneasca toate calitatile pe care le dorim, dar prin proiectarea si transformarea spatiilor, cu siguranta vei face ca un apartament vechi sa arate precum unul nou, la cheie.

Renovare apartament

Transformarea unui apartament vechi intr-unul la cheie o poti face respectand traditionalul, dar incorporand noi tendinte si stiluri, adaptate cerintelor moderne.

Combina stilurile si tendintele clasice cu cele moderne

In functie de tipul de apartament sau de buget, de multe ori se poate face o schimbare radicala sau poti alege sa modifici doar anumite aspecte ale locuintei, cum ar fi dormitorul. Respectand locatia originala, in materie de amenajare dormitor poti alege schimbarea prin revopsirea acestuia. Mizeaza pe tonurile in trend, cum ar fi classic blue. De asemenea, poti tine cont si de faptul ca vopsind doar un singur perete cu o culoare, lasand restul peretilor nevopsit, nu vei scadea lumina din camera.

Poti opta si pentru tapet, iar la ora actuala se poarta motivele decorative bazate pe flori, damascuri si chiar motive geometrice mitice. In ce priveste culorile alese, totul depinde de cat de mult iti place sa risti.

Foloseste culori deschise pentru a extinde camera si da caldura camerei utilizand elemente decorative precum perdele sau o lampa moderna.

Imbogateste peretii si cu baghete colt, pilastri, plinte decorative sau panouri decorative 3D pentru mai mult efect si pentru ca renovarea apartamentului sa fie cat mai complexa.

Foloseste usi glisante pentru bucatarie

Cladirile vechi au o distributie si un sistem structural diferit de cele moderne. Spatiile nu sunt de obicei deschise si, in general, fiecare camera este separata prin pereti structurali, deci ei nu pot fi demolati complet. De aceea, pentru ca spatiile sa para independente, se pot instala usi glisante.

In plus, daca nu esti multumit de pardoseala originala, poti alege sa instalezi pardoseala plutitoare sau din vinil, care nu necesita mare efort si este accesibila ca pret.

Improspateaza aspectul baii

Pentru a schimba rapid si fara mari modificari aspectul unei bai, poti alege sa modifici pardoseala, adaugand placi de portelan de culoarea lemnului sau placi colorate. De asemenea, este indicat sa elimini cada incorporata si optezi pentru o cada moderna si minimalista, dispusa independent, sau pur si simplu cu un dus. Astfel, combinarea elementelor vechi cu cele moderne va fi un succes.

Gaseste spatiul perfect de depozitare

In apartamentele vechi, de multe ori spatiul pentru electrocansnice precum masinile de spalat vase nu a fost luat in considerare, desi el reprezinta un element-cheie pentru o locuinta confortabila si functionala.

In acest caz, cel mai bine este sa desemnezi o zona pentru a crea si proiecta mobilier modular personalizat, care poate ascunde si adaposti aparate si dulapuri multifunctionale. Astfel, amesteca rafturi, dulapuri si sertare, ca sa creezi o piesa de mobilier unica, adaptata nevoilor tale, si, evident, atragatoare, din punct de vedere vizual.

Un contrast puternic in sufragerie

La capitolul renovare apartament intra, evident, si sufrageria. Poti alege sa respecti principiile renovarii dormitorului, expuse mai sus. Dar pentru un contrast mai puternic, in loc sa vopsesti un perete de o culoare, poti sa il decorezi cu scanduri de lemn, pe care, de asemenea, le poti vopsi cu nuanta care se potriveste cel mai bine sufrageriei tale.

Renovarea apartamentului vechi necesita creativitate, insa ideile mai sus mentionate iti vin in ajutor. Folosindu-le, nu vei simti nevoia de alte schimbari drastice ori chiar de a te muta definitiv din spatiul in care, cu siguranta, ai amintiri memorabile!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!