Esti fan al targurilor de antichitati? Iata cum poti readuce la viata piese vechi de mobila si nu numai!

Piese de mobilier precum comode, fotolii, masute de cafea, carti vechi sau albume de muzica pe vinil, telefoane fixe cu receptor, rame si tablouri, bijuterii, dar si haine ce candva au fost purtate cu drag, toate aceste lucruri pot fi regasite in cadrul unui targ de antichitati. Pentru multi oameni, aceste targuri reprezinta o adevarata placere, o reamintire a unor vremuri de mult apuse, fata de care se simt nostalgici, iar pentru cei mai tineri si curiosi, reprezinta o dovada a faptului ca pana nu demult, viata avea alte culori si forme. Indiferent din care categorie faci parte, daca si tu te afli printre entuziastii de targuri de antichitati, cu siguranta macar o data ti-ai cumparat ceva ce ti-a atras atentia. Insa de cele mai multe ori, aceste piese vintage au nevoie de putina ingrijire si atentie, pentru a reveni "la viata".

Mobilier targuri antichitati

In randurile ce urmeaza, iti vom da cateva sfaturi despre cum poti restaura piese vechi de mobilier, dar si alte lucruri valoroase gasite prin talciocuri.

Sfaturi practice despre cum poti reconditiona decoratiuni gasite in targurile de antichitati

1. Piese de mobilier din lemn - cel mai adesea, piesele din lemn se reconditioneaza prin vopsire. Astfel, primul pas in acest proces este curatarea viguroasa a mobilierului, ceea ce include scoaterea usilor sau sertarelor acestuia si apoi aplicarea pe toata suprafata a unui diluant pentru vopsea, care sa ajute la inlaturarea mai usoara a stratului vechi de vopsea. Deasemenea, trebuiesc scoase si manerele si introduse intr-o solutie cu otet, pentru a le reda stralucirea sau le poti vopsi si pe acestea, folosind spray vopsea de la Promokasa. Apoi, dupa ce vopseaua a fost inlaturata in totalitate de pe piesa de mobilier, se va folosi un smirghel pentru a elimina orice abraziune. Pasul final este reprezentat de revopsirea corpului de mobila in culoarea dorita de tine.

2. Vaze de ceramica sau sticla - cele mai des intalnite decoratiuni in talciocuri sunt reprezentate de aceste vaze, care au rezistat intacte de-a lungul timpului. Curatarea acestora se face simplu, cu apa, sapun si o laveta de bumbac, urmand ca apoi sa fie vopsite cu o vopsea cretata, care se recomanda pentru astfel de materiale.

3. Bijuterii - in functie de materialul din care sunt confectionate bijuteriile, se recomanda diferite proceduri de curatare. Astfel, pentru bijuteriile de aur, argint sau cu pietre semipretioase, se recomanda introducerea intr-o solutie de apa si sapun si curatarea cu o laveta moale de bumbac. Pentru a indeparta toate urmele de reziduuri, poti folosi o periuta de dinti.

4. Oglinzi - dupa curatarea ramei cu o laveta moale, se recomanda folosirea unui smirghel fin pentru a indeparta toate abraziunile si pentru ca stratul de vopsea sa prinda mai bine de material. Pasul urmator este reprezentat de vopsirea propriu zisa a ramei, vopseaua recomandata fiind cea sub forma de spray, dar si vopseaua cretata sau cea pentru lemn sunt potrivite.

Acestea sunt doar cateva exemple de piese ce pot fi gasite intr-un targ de antichitati si reconditionate, cu putina munca si rabdare. Deasemenea, poti restaura si candelabre vechi, ceasuri sau masini de cusut sau orice alta piesa care iti atrage atentia si crezi ca merita un loc de cinste in casa ta.

Asadar, speram ca sfaturile noastre se vor dovedi utile si de ajutor data viitoare cand vei trece printr-un targ de antichitati si vei gasi o "bijuterie" ce merita pusa in valoare.

Sursa foto: Unsplash.com.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!