Cum folosesti designul in gestionarea produselor tale

Atunci cand ai o mica afacere, probabil ca esti mai mereu in cautarea unor oportunitati de dezvoltare. Pentru aceasta, este necesar sa investesti timp si bani in a gasi variantele potrivite companiei tale. Daca ai nevoie de mai mult spatiu de depozitare sau vrei sa-ti prezinti produsele, anumite investitii te vor ajuta sa ajungi la cat mai multi clienti. Iata 3 exemple de activitati pe care sa le iei in considerare si afla cum un design adecvat te poate ajuta sa-ti extinzi afacerea.

Munca laptop

1. Organizeaza un depozit

Daca ai in mod constant un flux de comenzi, atunci ia in considerare inchirierea sau cumpararea unui spatiu, in vederea organizarii unui depozit. Pentru a lua decizia, analizeaza, printre altele, stocurile, suprafata utila, zona in care se afla acesta, infrastructura si aspectele financiare.

Ulterior, pune la punct organizarea si compartimentarea corespunzatoare. Realizeaza o schita si imparte spatiul in mai multe zone de lucru. Aplicatiile grafice pot fi utile pentru o perspectiva 3D detaliata asupra acestuia. Alege materiale durabile si rezistente pentru mobilier, rafturi, containere si carucioare si pune accent pe elementele care contribuie la un mediu de lucru sigur.

Tine cont de caracteristicile produselor, pentru a crea conditiile necesare pastrarii acestora, inclusiv de cele care tin de temperatura si umiditate, pe tot parcursul anului. Foloseste aeroterme electrice, special concepute pentru depozite, mai ales in perioadele cu vreme rece. De exemplu, alege un produs cu 2 sau 3 trepte de incalzire, in functie de suprafata de care dispui, un motor cu protectie termica si elemente de siguranta. In plus, alte caracteristici pe care sa le ai in vedere sunt puterea totala si nivelul de zgomot produs.

2. Amenajeaza un showroom

In functie de profilul clientului si de specificul activitatii, ia in calcul prezenta unui showroom. Acesta poate fi deschis permanent sau doar in anumite perioade, de exemplu, in cazul in care ai lansat o noua linie de produse.

In amenajarea showroom-ului, sunt importante aspectele legate de partea estetica, dar si cele legate de utilitate. Si in acest caz, organizeaza diferite spatii de lucru, cum ar fi zona de primire a clientilor, cea de pastrare a produselor, precum si cea operationala. Atunci cand alegi designul, acorda atentie culorilor si materialelor folosite, luminii ambientale si detaliilor care pot influenta atmosfera generala.

De exemplu, in cazul unui showroom cu rochii de mireasa, ai nevoie de cateva elemente esentiale: o zona pentru organizarea produselor pe diferite categorii, cabine de proba, oglinzi si un catalog pentru inspiratie. Totodata, decoreaza incaperea, pentru a ajuta clientii sa se relaxeze si sa se simta confortabil.

3. Vinde online produsele

Alege unul sau mai multe canale online prin care sa-ti vinzi produsele, cum ar fi platformele de comert electronic si website-ul propriu. Analizeaza avantajele si dezavantajele acestora din perspectiva costurilor si a preturilor, precum si a competitiei si a clientilor. Pe masura ce activitatea ta se va dezvolta, ia in considerare care varianta este potrivita pe termen lung.

Incheie parteneriate avantajoase si de incredere, cu diferite companii de curierat. Acest lucru va avea un impact pozitiv in ceea ce priveste gestionarea tuturor produselor tale, indiferent de modalitatea de vanzare. In plus, ai nevoie de o evidenta detaliata a stocurilor, atat in magazin, cat si in depozit.

Daca te decizi sa-ti construiesti un website, alege un design simplu, dar atractiv si usor de navigat. Include informatiile de care clientul tau are nevoie, inclusiv termenii de plata, conditiile de livrare si de retur. Incarca descrieri ale produselor si foloseste cuvinte cheie, pentru a avea o vizibilitate buna a acestora in mediul online.

Pe langa investitiile financiare in elementele de design, gestionarea unei afaceri presupune timp, dedicare si inspiratie. Fiecare decizie vine cu provocarile sale, iar daca reusesti, rasplata va fi pe masura. Tu ce planuri ai pentru business-ul tau?

Sursa foto: Freepik

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!