Cum alegi o canapea extensibila de calitate? La ce aspecte sa fii atent?

Alegerea unei canapele extensibile de calitate este, poate, la fel de importanta ca alegerea patului. O persoana petrece, in medie, in jur de 7-8 ore pe zi in pat. Necesitatea ca acesta sa fie confortabil este imperioasa. In zilele noastre, avand in vedere contextul pandemic, majoritatea populatiei petrece si mai mult timp acasa. Asadar, in afara timpului pe care il petrecem in pat, dormind, cel mai probabil ne aflam fie pe scaunul de birou, lucrand, fie ne relaxam pe canapea la final de zi.

Canapele extensibile

Este, deci, important sa-ti alegi o canapea de calitate, spatioasa si care sa-ti asigure confort si relaxare. In cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva aspecte de care sa tii cont pentru a-ti alege cea mai buna canapea extensibila.

1. Dimensiuni

Punctul de pornire cand vrei sa alegi cea mai buna canapea extensibila pentru tine si locuinta ta porneste de la masurarea dimensiunilor, iar aici sunt alti doi factori de luat in seama: dimensiunea camerei in care vei pune canapeaua si dimensiunile canapelei extensibile.

Pentru a sti catre ce modele de canapele sa te orientezi, trebuie masurat locul in care aceasta va fi amplasata, iar asta depinde foarte mult si de nevoile tale. Gandeste-te la aspecte precum numarul de locuri, spatiul pe care canapeaua il va ocupa si dupa extensie, forma etc. Cele mai cumparate canapele sunt cele pentru doua sau trei persoane. Asigura-te dianinte ca vei avea suficient spatiu si dupa ce vei fi amplasat canapeaua, pentru ca nu iti doresti sa iti dai seama ca locul a devenit mult prea stramt dupa ce ai cumparat-o deja.

2. Cadrul

In functie de materialul din care este realizat cadrul unei canapele, iti vei da seama si de cat durabila va fi aceasta. Acesta este un element-cheie pentru o canapea de calitate. In general, cadrele confectionate din lemn sau fier rezista cel mai bine testului timpului si au si capacitatea de a sustine o greutate mai mare fara riscul de a-si modifica forma. Este, intr-adevar, o alegere mai costisitoare, o alternativa mai accesibila fiind cadrele realizate din pal, insa noi iti recomandam sa nu faci compromisuri legate de pret daca iti doresti o canapea de calitate, pentru ca acest compromis va duce si la un confort mai scazut, durabilitate mai mica, ceea ce, in perspectiva, inseamna o cheltuiala mai mare.

3. Materialele externe

Si acest aspect depinde foarte mult de nevoile personale, iar alegerea materialului potrivit pentru canapeaua ta este una subiectiva. Sunt, insa, niste aspecte generale la care iti recomandam sa te gandesti inainte, cum ar fi rezistenta la frictiune, posibilitatea de a fi curatat si ce material sa alegi daca ai animale de companie.

Inul si bumbacul sunt niste materiale foarte placute la atingere, cu un aer boem, insa nu se curata foarte usor. Materialul sintetic, cum ar fi microfibra si cel acrilic, sunt mai accesibile din punct de vedere financiar, iar curatarea se poate realiza cu usurinta. Pe lista ar mai fi si canapelele din piele (ecologica sau naturala) care sunt foarte placute din punct de vedere estetic, rezista bine in timp si se pot curata fara dificultati, insa pretul lor este unul mai ridicat, iar vara nu este cel mai placut material pe care sa te asezi.

Acestea ar fi doar cateva din aspectele de care sa tii cont cand alegi cea mai buna canapea extensibila la care am putea adauga si criterii mai subiective, cum ar fi forma, pretul pe care esti dispus sa-l investesti, umplutura pernelor, spatiul de depozitare al canapelei si asa mai departe.

Ofera-ti suficient timp pentru a cauta canapeaua extensibila perfecta pentru tine, pentru ca este un element de nelipsit din orice locuinta. Pe site-ul Practik.ro vei gasi cateva modele de canapele extensibile foarte interesante, probabil cele mai bune de piata la ora actuala.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

PARCHET LEMN MASIV DIN FAG 22 MM

Pret: 95,20 LEI 71,40 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!