Cum alegi dulapul potrivit in functie de garderoba si dimensiunea dormitorului

Dormitorul trebuie sa fie suficient de mare pentru a avea un pat, doua noptiere cel mai adesea, unul sau mai multe dulapuri pentru garderoba si alte piese de mobilier pentru depozitarea diverselor accesorii. Pentru a face o alegere cat mai inteligenta, exista cativa pasi de care ati putea tine cont inainte de a cumpara un dulap nou.

Alegere dulap dormitor

Alege un dulap bun la cel mai mic pret! Descopera ofertele speciale si reducerile la mobila, Dulapur , Dormitoare, Coltare, Living, Canapele, Birouri Bucatarii si alte piese de mobilier necesare pentru casa ta.

Cum alegi dulapul potrivit?

Alegerea unui dulap adaptat garderobei si pe masura spatiului avut la dispozitie este uneori un pas dificil. Pe de o parte, deoarece toate hainele sunt importante si ar trebui sa incapa in dulap si pe de alta parte deoarece foarte putine camere depasesc 30 metri patrati ca si suprafata.

In functie de marimea dormitorului

Un dulap ar trebui sa fie suficient de mare pentru a incadra toate articolele vestimentare de care ai nevoie, insa nici nu trebuie sa ocupe tot spatiul din dormitor. Este important ca tu sa te simti comfortabil in acest loc, iar chiar si mobilierul trebuie sa iti dea o senzatie de placere.

Pentru a analiza cat mai bine spatiul de care ai avea nevoie, poti incepe prin a-ti face o idee despre volumul de haine pe care doresti sa il depozitezi, precum si celelalte articole de care ai mai avea nevoie sa fie disponibile in dormitor. De exemplu, pernele, pilotele sau lenjeriile de pat sunt adesea pastrate tot in dulap.

In functie de locul amplasarii

Un alt criteriu de care ai putea sa tii cont este locul in care ai de gand sa il amplasezi. Cu cat ai o suprafata mai mica la dispozitie, cu atat te poti gandi mai mult la ideea de a-ti alege un dulap inalt pana in tavan. Folosind cat mai mult din spatiul pe verticala vei reusi sa depoziteti cu succes tot ceea ce te intereseaza fara a crea senzatia de inghesuiala.

Pentru dormitoarele inguste poti folosi un perete intreg pentru un dulap, pentru a evita astfel sa aglomerezi prea multe piese de mobilier in aceeasi zona.

In functie de tipul dulapului

In general dulapul trebuie sa dispuna de o bara de haine si sa aiba o adancime de cel putin 60 de cm. Un dulap ideal prezinta suficient spatiu pentru umerase, sertare si dulapuri mai mici, insa in functie de nevoi se pot comanda si gasi diverse variante. Cu cat un dulap este mai compartimentat, cu atat iti poti organiza spatiul mai bine.

Este destul de greu sa renunti la un dulap cu zona pentru umerase, deoarece unele dintre acestea se pot sifona foarte usor daca sunt depozitate in alt mod si cu siguranta ai nevoie de cateva articole intr-o luna. Indiferent ca este vorba de rochii, camasi sau pantaloni pentru birou, toate acestea au nevoie de umerase pentru a avea un aspect impecabil si ingrijit.

Dulap cu umerase

Dulapul cu sertare este excelent pentru articolele mici, de tipul lenjeriei intime sau al ciorapilor. In final, zona cu rafturi din dulap te ajuta sa depozitezi restul articolelor care pot fi stocate fara a fi agatate de umeras.

In functie de material

Nu in ultimul rand, materialul din care este fabricat dulapul poate avea un impact asupra investitiilor tale pe termen lung. Dulapurile din lemn masiv, PAL sau MDF au diverse avantaje, de la raportul calitate-pret al celor MDF, pana la pretul convenabil al celui PAL. Ai nevoie de un strat de finisaj mat, care va impiedica retinerea amprentelor si va avea un aspect placut, indiferent de cate persoane au folosit dulapul.

Dulapurile din lemn masiv sunt cele mai trainice dar si mult mai scumpe! Daca vrei sa cumperi un dulap din lemn masiv la un pret avantajos, este indicat sa urmaresti campaniile promotionale ale magazinelor online sau lichidarile de stoc, atunci cand apar la vanzare piese de mobilier la oferta, inclusiv dulapuri la reducere.

In final, depinde de tine cat spatiu din propriul dormitor ai dori sa sacrifici pentru a depozita tot ceea ce te intereseaza. Daca iti face placere sa ai o garderoba variata, cu articole si stiluri diverse, adaptate fiecarei ocazii, atunci cel mai probabil ai nevoie de un dulap mai mare si mai bine compartimentat.

Sursa imagini: pixabay.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

TABLOU CANVAS MODEL ABSTRACT CASTANIETE

Pret: 108,29 LEI 79,81 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!