De ce NU este recomandat sa faci dusuri fierbinti cu geamul inchis? Iata cum iti afecteaza umiditatea mobila din baie!

Spre deosebire de mobilierul din bucatarie, cel din baie are de suferit in mod constant din cauza umiditatii provocate de dusurile si baile fierbinti. Din pacate, aceasta din urma are doar efecte negative asupra lemnului, durata lui de viata fiind diminuata considerabil din aceasta cauza.

Umiditate mobilier baie

Sursa foto: Shutterstock.com

De fapt, piesele de mobilier sunt extrem de afectate de aburii din aer, mai ales daca incaperea nu este aerisita corect si constant. Astfel, atunci cand nivelul de umiditatea creste, lemnul se dilata, dupa care revine la forma initiala. Datorita acestui proces, materialul "lucreaza", iar mobila se uzeaza mult mai repede, indiferent daca are sau nu finisaje de protectie.

In plus, cu cat piesele de mobilier sunt mai apropiate de dus, de cada sau de chiuveta, cu atat sunt mai mari sansele ca ele sa se deterioreze. De asemenea, incaperea nu trebuie aglomerata, pentru ca acest lucru favorizeaza mentinerea umiditatii si, implicit, aparitia mucegaiului si a altor asemenea probleme, care, pe langa dulapuri, iti vor afecta si sanatatea. Rezuma-te doar la prosoape, cosmetice, cateva accesorii pentru baie si dus si produse pentru menaj, adica strict la cele indispensabile. Si cel mai important lucru: aeriseste constant!

Iata cum este afectata mobila din baie din cauza umiditatii!

Pentru ca, din cauza umiditatii, lemnul se umfla, finisajul la imbinari va crapa. Diferentele se vor vedea mult mai bine pe mobilierul deschis la culoare. De asemenea, daca expunerea la acest factor este inegala, piesele se pot deforma sau chiar arcui. Pe de alta parte, uscaciunea provoaca fisurarea componentelor din lemn masiv. Asadar, este recomandat sa incerci sa mentii o temperatura optima in baie, pentru a evita astfel de situatii.

Temperatura joaca si ea un rol important, pentru ca schimbarile bruste afecteaza materialul din care este confectionat mobilierul si e posibil sa apara crapaturi. In plus, daca aceasta scade prea mult, lemnul se contracta.

Daca si tu te confrunti cu astfel de probleme, nu trebuie sa inlocuiesti mobila din baie, ci doar sa remediezi situatia si sa gasesti solutii pentru a reduce nivelul de umiditate. In caz contrar, mobilierul se va deteriora, iar tu vei redecora incaperea la nesfarsit, ceea ce nu va fi intodeauna la indemana.

Pentru a controla si mai bine situatia, este indicat sa utilizezi un dezumidificator. Pe langa aerisirea constanta, acest aparat va reduce semnificativ nivelul de umiditate si va optimiza atmosfera din baie. Astfel, piesele de mobilier nu vor mai fi la fel de afectate de aburi si vor avea o durata de viata mai lunga.

In concluzie, umezeala provocata de dusurile fierbinti si de aerisirea incorecta a baii afecteaza mobilierul, mai ales daca este confectionat din lemn, si favorizeaza aparitia mucegaiului. Prin urmare, daca vrei sa prelungesti durata de viata a mobilei din aceasta incapere, asigura-te ca ai o ventilatie optima, ca aerisesti constant sau, in ultima instanta, ca ai un dezumidificator performant. Astfel, nu doar dulapurile vor fi protejate, ci si sanatatea ta!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

CEASUL DE PERETE MATEMATICA

Pret: 89,00 LEI 64,00 LEI

Casa si gradina - oferte

LUSTRA MODERNA 91245-3A, 3 BECURI, ALB

Pret: 179,99 LEI 139,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!