Culorile potrivite pentru pardoseala casei tale: cum sa le alegi si sa le combini?

Culorile din casa ta sunt importante atat pentru aspectul locuintei, cat si pentru buna ta dispozitie. In plus, nu poti alege un podeaua ca si cum camerele ar fi goale. Asadar, trebuie sa iei in considerare mobilierul, dar si peretii.

Alegere culori pardoseala

Culorile potrivite pentru pardoseala casei tale

Daca nu esti un expert sau nu apelezi la serviciile unui designer de interior profesionist, trebuie sa stii ca mobilierul minimalist si ultramodern nu se va combina prea bine cu o podea rustica. Nici mobilierul cu model nu merge cu o podea cu care iese in evidenta, iar alternarea patratelor si dungilor, de exemplu, nu este cea mai buna combinatie. In schimb, poti alege microcimentul pentru pardoseala de la Novacolor-Romania.ro, disponibil in numeroase culori, pentru a fi in ton cu ultimele tendinte in designul interior si a putea face ce combinatii de culori vrei. Iata care sunt cele mai bune idei pentru pardoseala casei tale.

Alb: daca podeaua ta este complet alba, combinarea acesteia cu pereti de culoare inchisa este o combinatie foarte placuta vederii.

Gri: aceste podele se potrivesc cu aproape orice culoare. Cu toate acestea, este mai bine daca peretii sunt de alta nuanta, chiar si culori precum albastru si galben pentru cei mai indrazneti.

Maro: merge foarte bine cu peretii albi, pastel sau gri deschis. Este pentru oamenii care prefera stilul mai clasic.

Albastru: cu peretii albi sau gri, arata deosebit de bine. Este o combinatie folosita pe scara larga in bai, de exemplu.

Negru: desi ideal este sa folosesti tonuri de alb sau deschise pe pereti pentru a crea contrast, sunt si oameni care indraznesc sa extinda culoarea neagra sau inchisa spre pereti. Acest lucru ofera note foarte moderne, desi este o alegere riscanta.

Culoarea lemnului deschis: arata grozav cu peretii albi si nuante mai inchise, cum ar fi gri.

Culoarea lemnului inchis: este mai putin flexibila, iar utilizarea tonurilor de alb, mai deschise, este mai potrivita.

In plus, este bine cunoscut faptul ca starea de spirit este influentata de culori. Din acest motiv, inainte de a alege pardoseala sau peretii, trebuie sa te gandesti la felul in care vrei sa te simti in fiecare camera.

Culorile alb sau bej dau o senzatie de puritate, igiena, spatialitate. Tonurile deschise, pe langa amplitudine, dau o senzatie de bucurie. Tonurile galbene sunt asociate cu optimismul. Griul, folosit pe scara larga in bai, ofera o senzatie de liniste.

Tonurile de verde genereaza o senzatie de prospetime si relaxare. Culoarea neagra este asociata cu puterea, modernitatea, puterea, luxul. Tonurile maro sunt strans asociate cu luxul, dar si cu rusticul si naturalul.

De asemenea, in functie de dimensiunea camerei, te poti juca cu nuante pentru a genera iluzii optice. De exemplu, tonurile deschise sau albul, oferind un sentiment mai mare de spatialitate, vor face imediat camera ta sa para mai mare. Dimpotriva, incaperea este imensa, tonurile mai inchise, precum griul, iti vor face sederea mai primitoare.

Cand vine vorba de cum iti amenajezi locuinta, mai presus de tendinte este confortul tau. Tine minte ca trebuie sa te simti "acasa" si fa alegerile care ti se potrivesc cel mai bine.

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

COVOR LANA MODERN DECORINO C-012901

Pret: 1550,95 LEI 1240,76 LEI

Casa si gradina - oferte

FANTANA TABLOU - PERETE DE APA

Pret: 4284,00 LEI 3600,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!