O amenajare reusita - apartamentul unui programator IT

Amenajarea propusa de arhitectul Cristian Patrascu este atribuita unui apartament de 2 camere de 56 mp, localizat la etajul 10 intr-un bloc din Bucuresti

Un apartament elegant, in care detaliile fac diferenta. Aceasta este descrierea care caracterizeaza cel mai bine apartamentul de fata. Beneficiarii, o famile tanara si-au dorit un stil cat mai simplu dar rafinat in acelasi timp.

Amenajare apartament cu 2 camere - livingul

Asa cum o demonstreaza si aceasta locuinta, utilizarea adecvata a paletei cromatice este importanta in orice spatiu in care estetica este prezenta. De obicei, alegerile minimaliste pun accentul, in principal, pe culori neutre. Astfel, in acest apartament, dincolo de peretii albi sau gri si cateva obiecte de mobilier in aceeasi nuanta, s-a dorit sa se adopte idealul modern de simplitate, linii curate, si chiar minimalismul, dar fara a se pozitiona prea departe de spectru de culori disponibile. Astfel, locuinta a fost amenajata folosind o paleta naturala, de alb, gri, bej, pentru a crea spatii moderne, distincte, bazate pe o cromatica compatibila cu stilul si personalitatea familiei..

Amenajare apartament cu 2 camere - livingul Amenajare apartament cu 2 camere - livingul Amenajare apartament cu 2 camere - livingul

Clientul, fiind programator cu o fire inclinata spre tehnologie, si-a dorit incorporarea a multe elemente smart tech in locuinta, de la sistemul de incalzire controlat prin iPad pana la luminile din casa. Acest concept este prezent in toata amenajarea ce s-a dorit a fi cat mai functionala. Baia nu face exceptie de la procesul de usurare a vietii de zi cu zi a beneficiarilor prin tehnologie, oglinda afisand calendarul, prognoza meteo, etc. De asemenea, sisteme smart gasim in living de unde poti controla consumul energetic dar si in bucatarie si hol.

Amenajare apartament cu 2 camere - baie Amenajare apartament cu 2 camere - baie

Beneficiarii, dupa ce au locuit mai bine de 2 ani in Londra, si-au dorit ca apartamentul de 56 metri patrati sa aiba elemente decorative care sa le aduca aminte de perioada petrecuta acolo. Aceste elemente se regasesc in living si bucatarie.

Amenajare apartament cu 2 camere - livingul Amenajare apartament cu 2 camere - bucatarie

In bucatarie s-a dorit un joc de contrast intre albul mobilierului si negrul blatului si al sticlei printate cu silueta Londrei. Mobilierul de bucatarie este de la Cubus in timp ce sticla cu print custom este de la Moteco Facade.

Pentru a creea un spatiu mai fluid s-a renuntat la peretii dintre holuri si living ce apar in planul initial.

Amenajare apartament cu 2 camere - bucatarie Amenajare apartament cu 2 camere - bucatarie

Majoritatea mobilierului standard este de la Mobexpert, ca de exemplu: Canapeaua si masuta de cafea din living, scaunele din bucatarie si patul din dormitor.

Amenajare apartament cu 2 camere - dormitor Amenajare apartament cu 2 camere - dormitor

In living, s-a optat pentru plasarea dressingului de la Cubus datorita spatiului mai restrans din dormitor. Acesta a fost camuflat in spatele unor oglinzi imense ce dau impresia unui living mai generos. Travertinul din living si blatul de bucatarie sunt de la Rosemar. Fiind vorba de o amenajare a unui apartament smart ce reduce la minim consumul energetic, s-a dorit sa se continue legatura cu natura prin elementele decorative din licheni naturali din spatele canapelei precum si a siluetelor de copaci din dormitor, produs de Stickero.

Amenajare apartament cu 2 camere - livingul Amenajare apartament cu 2 camere - hol Amenajare apartament cu 2 camere - hol Amenajare apartament cu 2 camere - birou

Bugetul total, incluzand electrocasnicele si toate finisajele, a fost de aproximativ 18000 euro.

Locatie: Zona Piata Muncii, Bucuresti, Romania
Status: Construit
An: 2019
Tip: Apartament cu 2 camere
Suprafata: 56 mp
Buget amenajare: 18000 euro

Arhitect Cristian Patrascu
contact@cristianpatrascu.ro
https://www.cristianpatrascu.ro/

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

BATERIE BUCATARIE GROHE SWIFT, CROM

Pret: 499,99 LEI 259,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!